Buurtkloosterbloesemblond

Een blond speciaalbier met de naam Buurkloosterbloesemblond is vanaf vandaag verkrijgbaar. De Zuilense bierbrouwer Huisbrouwerij Kapitale en Buurtklooster Zuilen werkten samen om dit bier te maken. Het resultaat is een fris, toegankelijk speciaalbier (blond, 6%), ontwikkeld met een ‘ondertoon’ van vlierbloesem. 
Met het bier vragen ze aandacht voor de plannen voor een Buurtklooster, dat ontwikkeld wordt in de Bethelkerk op Zuilen. De bloesem in het bier verwijst naar de toekomst met hopelijk prachtige vruchten.

Buurtklooster? 
Op Zuilen wordt gebouwd aan een Buurtklooster. Een wooninitiatief met zeven appartementen van verschillende grootte. De bewoners willen bijdragen aan de bloei van de buurtHet buurtklooster geeft ruimte aan vieren, ontmoeten, wonen, kunst, werken, dienen, spelen en stil worden. Het is gericht op ontmoeting en het in de breedste zin van het woord tot bloei brengen van de directe leefomgeving. www.buurtkloosterzuilen.nl

De eerste fles is feestelijk geopend én geproefd op het plein van de Bethelkerk. Dit gebouw wordt ontwikkeld voor twee initiatieven die elkaar waar mogelijk en passend gaan versterken: Kerk op Zuilen en het Buurtklooster Zuilen.

Advertenties

Utrecht’s Finest festival

Huisbrouwerij Kapitale is van 12 tot en met 14 april 2019 aanwezig op het Utrecht’s Finest festival op het Janskerkhof in het centrum van Utrecht.

Drie dagen lang wordt de oesterstout Oester van Zuilen getapt. Dit bier heeft 8,5% alcohol en wordt gebrouwen met oesters. Dit geeft het bier een licht zilte smaak, wat een prima aanvulling is op de koffie- en chocoladesmaken die een stout normaal al heeft. Het bier bevat niet alleen oesters, het past ook prima bij oesters!

Oester van Zuilen

Vanaf vandaag verkrijgbaar: Oester van Zuilen. Oester van Zuilen is een stoutbier van 8,5%vol alc, waaraan tijdens het brouwen oesters zijn toegevoegd. Het bier is nu te bestellen bij de brouwerij of via Drankenhandel Nectar.

Je kan het bier al tegenkomen bij Mitra’s Bunnik, Draaiweg en Rokade, Slijterij Zuilen en restaurant De Parel van Zuilen. Proost!

Bokbier brouwen bij Gulpener

Op 17 juli 2018 heb ik een tweede bokbier (Zuilens Parelbock) gebrouwen. Op uitnodiging van restaurant De Parel van Zuilen heb ik samen met Zuilense Brouwerij De Bierbaard een ondergistend bokbier gebrouwen bij Gulpener Bierbrouwerij onder leiding van microbrouwmeester Bas. Hier een korte fotoimpressie van deze zeer leuke, leerzame en goed georganiseerde dag.

Het bier zal op 27 oktober 2018 worden getapt tijdens het Ubockfestival in de Parel van Zuilen.

 

Drankenhandel Nectar

Vanaf vandaag is het bier van Huisbrouwerij Kapitale ook verkrijgbaar via Drankenhandel Nectar. Dit is een groothandel, gespecialiseerd in Utrechts speciaalbier, die levert aan horeca, instellingen, bedrijven, scholen enz. Het leveringsgebied bestaat uit onder anderen Utrecht en Gelderland.

Voor bestellingen: neem direct contact met ze op

Drankenhandel Nectar B.V.
Mississippidreef 5

3565 CE Utrecht

Bel: +31 (0)30 2612400

Mail: vincent@drankenhandelnectar.nl