De commerciële brouwsels brouw ik zelf naar mijn eigen recept bij een andere brouwerij. Huisbrouwerij Kapitale is dus een huurbrouwerij. De bedoeling is wel dat er op termijn een eigen brouwerij komt ergens in Zuilen. Op dit moment maak ik gebruik van de brouwerij van BrewBoyz in Maarssen. Hier kan per brouwsel 500 liter bier gebrouwen worden.
De proefbrouwsels maak ik gewoon nog thuis op het gasfornuis op de wokbrander. Als brouwsoftware gebruik ik Brouwhulp.
- attributen
- attributen
- STC1000 controller
- 33L brouwketel
- filterkuip
Of je nu thuis 20 liter brouwt, of op grote schaal 100.000 liter: het hele brouwproces duurt altijd een uur of zes. Het brouwproces bestaat ook altijd uit de volgende stappen:
- mout in de moutmolen
- geschrote mout
- maischen
- filteren
- kokende wort
- koelen en overhevelen in gistvat via platenkoeler
- gistvat in klimaatkast
- meten van de dichtheid
- flessen ontsmetten voor het afvullen
- koelen en proeven natuurlijk!
Advertenties