Buurtkloosterbloesemblond

cid:image006.jpg@01D50AA7.16933520

Een blond speciaalbier met de naam Buurkloosterbloesemblond wordt in een eenmalige editie half mei uitgebracht. De Zuilense bierbrouwer Huisbrouwerij Kapitale en Buurtklooster Zuilen werkten samen om dit bier te maken. Het resultaat is een fris, toegankelijk speciaalbier (blond, 6%), ontwikkeld met een ‘ondertoon’ van vlierbloesem. 
Met het bier vragen ze aandacht voor de plannen voor een Buurtklooster, dat ontwikkeld wordt in de Bethelkerk op Zuilen. De bloesem in het bier verwijst naar de toekomst met hopelijk prachtige vruchten.

Op Zuilen wordt gebouwd aan een Buurtklooster. Een wooninitiatief met zeven appartementen van verschillende grootte. De bewoners willen bijdragen aan de bloei van de buurt. Het buurtklooster geeft ruimte aan vieren, ontmoeten, wonen, kunst, werken, dienen, spelen en stil worden. Het is gericht op ontmoeting en het in de breedste zin van het woord tot bloei brengen van de directe leefomgeving.

cid:image008.jpg@01D50AA7.16933520

Dit bier is gebrouwen met gedroogde vlierbloesem bij brouwerij Thorhem in Zeist op 5 april 2019. De eerste fles is feestelijk geopend én geproefd op het plein van de Bethelkerk. Dit gebouw wordt ontwikkeld voor twee initiatieven die elkaar waar mogelijk en passend gaan versterken: Kerk op Zuilen en het Buurtklooster Zuilen.